Всеки опит на Русия да прекъсне важни комуникационни кабели ще се разглежда

...
Всеки опит на Русия да прекъсне важни комуникационни кабели ще се разглежда
Коментари Харесай

Великобритания: Всеки опит на Русия да прекъсне комуникационните ни кабели ще значи война

Всеки опит на Русия да прекъсне значими информационни кабели ще се преглежда като акт на война, сподели главнокомандващия на въоръжените сили на Англия адмирал сър Тони Радакин.

56-годишният адмирал сър Тони Радакин предизвести, че през последните години е имало сериозен растеж в подводната интензивност на руснаците.

Междувременно външният министър Лиз Трус през вчерашния ден прикани Русия да приключи „ злобната си активност “ спрямо Украйна, а от НАТО казаха, че страната ще заплати „ висока цена “, в случай че нападна съседа си.

Сър Тони сподели също, че е значимо да се разработят „ хиперзвукови ракети “ – които могат да летят с 3850 благи в час и са сложни за разкриване, с цел да се конкурират с Москва. Той изясни: „ Нямаме ги, а би трябвало да ги имаме “.

Подчертавайки опасността от Кремъл, адмиралът сподели: „ През последните 20 години се следи феноменално нарастване на засечените руски подводници и подводни действия “.

Той сподели пред The ​​Times: „ Там се движи цялата международна информация и трафик. Русия усили способността си да заплаши тези подводни кабели и евентуално да прекъсне тези подводни кабели. "

Кабелите са от значително значение за предаването на интернет данни. Коментарите му пристигнаха дни откакто беше обявено, че боен транспортен съд на Кралския флот е развалил сонарното си съоръжение при конфликт с съветска атомна подводница край Шотландия.

HMS Northumberland беше изпратен да открие подводния транспортен съд на Русия на към 200 благи северно от Шотландия заради опасения, че е кадърен да скъса подводни кабели.

Но когато корабът мина над горната част на подводницата, съветската подводница се сблъска с кабела, който беше завързан зад кораба под водата.

По отношение на Украйна генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг сподели, че „ рискът от спор е действителен “, в случай че Кремъл не приключи нападателните си дейности.

Външните министри на алианса организираха виртуални полемики през вчерашния ден, с цел да обсъдят натрупването на съветски военни покрай границата на Украйна.

Разговорът идва преди диалозите сред публични лица на Съединени американски щати и Москва в Женева на следващия ден, ориентирани към усмиряване на рецесията, и първата среща от две години на Съвета НАТО-Русия в сряда. 

„ Заставаме с нашите съдружници от НАТО в призоваването на Русия да приключи своята злонамерена активност и да се придържа към интернационалните съглашения, които свободно е подписала “, сподели Лиз Тръс.

Столтенберг сподели, че въпреки желанието на Русия да седне на масата за договаряния е „ позитивен сигнал “, те би трябвало да бъдат готови за опцията договарянията да се провалят.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР